Τα Προϊόντα μας

Η τεχνολογία C-Leg

Η τεχνολογία C-Leg®

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία C-Leg®; Το 1997, με την εφαρμογή της τεχνολογίας C Leg®, στάθηκε για πρώτη φορά δυνατό να ελέγξουμε πλήρως, με «έξυπνο» τρόπο, ένα προθετικό σύστημα και να το προσαρμόσουμε στην ατομική εικόνα βάδισης.

Ο έλεγχος γίνεται μέσω ενός υδραυλικού μηχανισμού με ρύθμιση μικροεπεξεργαστή, ο οποίος προσαρμόζει το σύστημα σε όλες τις ταχύτητες βάδισης σε πραγματικό χρόνο και με δυναμικό τρόπο. Ταυτόχρονα, το σύστημα ελέγχου επιτρέπει την αξιόπιστη ασφάλιση της φάσης στήριξης στο C-Leg® και στο C-Leg®compact. Αυτός ο δοκιμασμένος ρυθμιστικός μηχανισμός βασίζεται σε ένα σύνθετο σύστημα αισθητήρων. Οι αισθητήρες καταγράφουν κάθε 0,02 δευτερόλεπτα την καταπόνηση ή, ακριβέστερα, τις ροπές αστραγάλου πάνω από το εξάρτημα συναρμογής πέλματος, την κλίση και την ταχύτητα κλίσης της άρθρωσης γόνατος. Έτσι, η άρθρωση γόνατος αναγνωρίζει μονίμως σε ποια ακριβώς φάση της βάδισης βρίσκεται το ακρωτηριασμένο άτομο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να κινούνται ευκολότερα, χωρίς να χρειάζεται να σκέφτονται διαρκώς την πρόθεσή τους. Αυτό σημαίνει μια καινούργια ποιότητα ζωής για όλους τους χρήστες προθετικών μέσων! Είτε κατεβαίνετε διαδοχικά σκάλες, διέρχεστε από απότομες κλίσεις ή ανισόπεδο έδαφος (π.χ. διαδρομές στο δάσος) – το προθετικό σύστημα κάτω άκρου ρυθμίζεται αυτόματα σε κάθε κατάσταση. Ακόμη και τα παραπατήματα, το σκοτάδι ή το πυκνό πλήθος δεν αποτελούν πλέον για το ακρωτηριασμένο άτομο κανένα ανυπέρβλητο πρόβλημα, καθώς το C Leg®/C-Leg®compact ασφαλίζει χάρη στην υψηλή αντίσταση της φάσης στήριξης και η άρθρωση γόνατος μεταβαίνει στη φάση αιώρησης μόνο όταν χρειάζεται. Ο χρήστης απολαμβάνει πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία του προσφέρει η τεχνολογία C Leg®, όπως π.χ. η μόνιμη ασφάλιση της φάσης στήριξης, η δυνατότητα καταπόνησης της πρόθεσης κατά τη διάρκεια της κάμψης, η ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας κατά τη βάδιση χάρη στη δυναμική δομή και η δυνατότητα αποφόρτισης του κινητικού μηχανισμού.

Με περισσότερες από 40.000 εφαρμογές σε ασθενείς ανά τον κόσμο με το προθετικό σύστημα κάτω άκρου C-Leg®, επιβεβαιώνονται τα σημαντικά πλεονεκτήματα αυτής της μοναδικής τεχνολογίας.

Οι μελέτες που αναφέρονται στη βιβλιογραφία (646B33=*) αποδεικνύουν ότι τα άτομα στα οποία έχει εφαρμοστεί το σύστημα C-Leg® επωφελούνται κυρίως από τα εξής:

  • σαφή μείωση της συχνότητας πτώσεων,
  • αύξηση της ταυτόχρονης συγκέντρωσης σε διάφορα ερεθίσματα,
  • αυξημένη δραστηριότητα με μεγαλύτερη ακτίνα κίνησης
  • και ενισχυμένη εμπιστοσύνη στην πρόθεση.

Χάρη στο C Leg®compact, ακόμη και άνθρωποι με ελάχιστη κινητικότητα και αυξημένη ανάγκη ασφάλειας μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας C Leg®.

 

Πλεονεκτήματα του C-Leg® που μπορούν να αποδειχθούν

Το C-Leg® είναι το προθετικό σύστημα κάτω άκρου με τις καλύτερες κριτικές αξιολόγησης. Τα πολλαπλά πλεονεκτήματα, τεκμηριωμένα σε αναγνωρισμένες επιστημονικές μελέτες, έχουν συγκεντρωθεί με σαφήνεια σε μια βιβλιογραφική επισκόπηση.

    
Κλεάνθους 4, Θεσσαλονίκη, 54642
t. 2310233723 f. 2310868071

Login Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.0 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης